22 april 2023
13:00

Båstads GIF

Referat: FC Kopparmöllan - Båstads GIF

På två försök har vi återvänt till Båstad med tre poäng. Denna gång mot nykomlingen FC Kopparmöllan som inför matchen låg på jumboplatsen utan poäng.

Matchen började och vi tog direkt tag i taktpinnen. Spelade lugnt och metodiskt runt bollen på den ojämna mattan utan att hemmalaget fick grepp om varken oss eller bollen. Vi kom i anfall efter anfall utan att lyckas få in bollen, trots riktigt bra lägen. Kopparmöllan satsade mest på det fysiska, där de också hade ett övertag. De var längre och större, och satsade mest på att vinna dueller.

Ledningsmålet kom från en vänsterhörna. Hannes Melin skickade in bollen precis på pannan på Noel Dock som bara kunde styra den mot bortre burgaveln. Efter det målet tröt orken hos hemmalaget och vi fick märkbart mycket mer tid med bollen.

Andra halvlek började och vi pratade om att vara noggranna. Vi hade bara ett mål upp och hemmalaget fuskade med många spelare i det defensiva, vilket öppnar upp för farliga omställningar. Men allt det där försvann ganska omgående när William Arvidsson i 47e minuter plockade ner en andraboll i straffområdet och volleysköt in 0-2. Där var matchen över.

Ytterligare ett mål av Benjamin Stefansson gjordes innan matchen blåstes av. Vinstmarginalen 0-3 borde varit betydligt större men spelmässigt var vi dominanta. Väldigt stabila bakåt, fint och effektivt spel och skapet mängder med chanser framåt.

23’ 0-1 Noel Dock (Hannes Melin)
47’ 0-2 William Arvidsson
62’ 0-3 Benjamin Stefansson

Nästa match spelas på lördag (29/4) hemma på Örebäcksvallen. Då kommer Ramlösa Södra IF på besök.